Filmer och bilder från Jönköping förr i tiden 

Jönköpings läns museeum visar på sin flickrplats mer än 500 gamla bilder. Särskilt gamla är bilderna av fotografen J Jaeger från 1859.

Filmarkivet erbjuder flera filmer från Jönköping förr. 

SVTPlays Öppet arkiv ebjuder också en del filmer från Jönköping. 

På platsen Jönköping förr och nu presenterar varje lördag Gunnar Berglund från Bankeryds Fotoklubb en stadsbild över Jönköping som det en gång var. Dessutom skriver Lennart Lindberg om historiska och spännande historiska platser. På platsen finns också en hel del gamla läsarbilder från Jönköping.

Länsmuseet erbjuder hela 99 flygbilder från länet.
 
 
Jönköpings_hembygdsförening_Gudmundsgillet erbjuder en del bilder från 1800-talet samt en särskild plats med information om alla artiklarna i Gudmundsgillets årsböcker och om böckerna och mapparna i Gudmundsgillets bibliotek.
 

Det finns minst 3 grupper i Facebook för dig som är intresserad av minnen och gamla bilder från Jönköping med omnejd. Om man är med i Facebook så kan man ansöka om medlemskap så att man kan vara med och diskutera i gruppen. 

  1. Du vet om att du är från Jönköping när...
  2. Jönköping - Bilder Nostalgi Minnen
  3. Du vet om att du är från Huskvarna när...

DigitalMuseum erbjuder mängder av bilder från Jönköping.

 

Övriga länkar

Jönköpings läns museum
Svensk lokalhistorisk databas - Jönköping
Jönköpings läns folkrörelsearkiv
Sven_Larssons_historiska kartor
Jönköpings_hembygdsförening_Gudmundsgillet
Alla_artiklar_i_Gudmundsgillets_alla_årsböcker
Sakordsregister_gällande_Gudmundsgillets_årsböcker
Jönköpingsbygdens Genealogiska Förening - Föreningen har gjort mängder av avskrifter av ministerialböcker. I dessa avskrifter kan man hitta födda och döda personer samt vigslar i Jönköpingstrakten från 1700-talet.
Viktor Rydbergmuseet i Jönköping
Viktor Rydbergs skrift Det forna Jönköping. Det är en berättelse om hur det var i Jönköping år 1592. Men berättelsen innehåller också historiska tillbakablickar liksom blickar framåt i tiden med 1592 som utgångspunkt. Skriften ingår i Project Runeberg som publicerar hela böcker på nätet. Där finns flera av Viktor Rydbergs skrifter publicerade men även en del böcker av Carl Jonas Love Almqvist som då och då bodde i Jönköping.
Svenska Kyrkan i Jönköping - I toppmenyn vid presentationen av varje kyrka finns en historik. Ofta går kyrkornas historia långt tillbaka i tiden. Det gäller t.ex. Ljungarums kyrka och Järstorps kyrka.
Länsstyrelsens historia och Jönköpings läns landshövdingar genom tiderna
Visingsö_-_Vätterns_pärla är en plats som erbjuder information och  en del bilder från äldre tider.
Jönköpings Spårvagns- och Busshistoriska Sällskap (JSBS)
Hans Fredriksson hemsida Tidsfördriv
Svenska spårvägssällskapet erbjuder information om Sveriges spårvägars historia. Man erbjuder en särskild pdf-fil gällande Jönköpings spårvägars historia
Jönköpings Allmogemarknad